Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a confiscat, în ultimele trei zile, peste 470.000 de materiale pirotehnice, petarde şi rachete, comercializate ilegal pe raza Capitalei, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Conform sursei citate, în baza unei acţiuni comune cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţişti din structurile DGPMB au depistat mai multe persoane ce comercializau fără autorizaţie sau au pus în vânzare material pirotehnic interzis publicului larg, fiind întocmite 82 de dosare penale şi aplicate 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 30.000 de lei.

Peste 64 de tone de articole pirotehnice, în valoare totală de 1,3 milioane de lei, au fost indisponibilizate de poliţişti în cadrul acţiunii naţionale „Foc de artificii”, a anunţat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.