Cu doar câteva ore înaintea începerii evenimentelor de protest din Piața Victoriei, s-a iscat un scandal de proporții între organizatorul protestului din Piața Victoriei, Tommy Tomescu, un obscur stomatolog din Anglia care se recomandă ca reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora, și o parte dintre cunoscuții activiști #rezist, printre care Sandu Matei, a căror prezență va fi interzisă de organizatori în Piața Victoriei.

Motivul pentru care membrii #rezist, în special Sandy Matei și Tudor Cârstoiu, cei ce au inițiat marșul de la Piața Revoluției la Guvern, nu sunt acceptați în Piața Victoriei este acela că, potrivit lui  Tommy Tomescu și Mălin Bot (fostul partener de arme al lui Sandu Matei), aceștia au un comportament asemănător cu organizația Noua Dreaptă. În acest sens, organizatorii au anunțat filtre de control al accesului.

Reacția lui Sandu Matei a fost una vehementă, amenințând că, în cazul interzicerii accesului membrilor și organizațiilor #rezist în Piața Victoriei, aceștia vor apela la forță.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat într-o conferință de presă că și-a delegat atribuțiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu, în perioada 8-11 august. Firea subliniază că nu fuge de nicio răspundere și va lucra inclusiv pe 10 august, doar că i-a delegat unele atribuții lui Bădulescu până duminică inclusiv, „pentru buna gestionare a celor 17 evenimente publice” care au loc în București.