Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni că va analiza şi va decide, împreună cu cei din echipa sa de campanie, dacă va merge sau nu la dezbaterea pe care o organizează marţi Klaus Iohannis şi PNL, unde prezența sa a fost refuzată de candidatul PNL.

„Îi văd aşa de speriaţi (pe cei de la PNL – n.r.), am văzut astăzi pentru faptul că numai s-a luat în calcul că aş putea merge acolo au venit purtătorii de mesaje ai preşedintelui şi au jignit, au venit cu un atac, nu are ce să caute. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante (de a merge şi de a nu merge la dezbatere – n.r.) analizăm şi vedem”,

a spus Dăncilă la TVR, conform Agerpres.

Întrebată dacă va merge să forţeze intrarea la Biblioteca Centrală Universitară, unde va avea loc dezbaterea PNL, Dăncilă a spus:

„Nu mă vedeţi pe mine îmbrâncindu-mă cu cineva, sau lucruri de genul acesta, pentru că eu întotdeauna am respectat, pentru că ştiu că respectul impune respect”.

Ea a adăugat că ar fi fost normal ca în această campanie electorală să fie organizată o dezbatere la care să participe ambii candidaţi din turul al doilea.

„Important este că această dezbatere arăta ce a făcut sau ce nu a făcut Klaus Iohannis în cinci ani de mandat, ce a făcut Viorica Dăncilă într-un an şi nouă luni de mandat de premier şi puteam fiecare dintre noi să arătăm cu ce proiect venim în faţa românilor şi să răspundem întrebărilor de la presă, nu în mod limitat, tuturor celor prezenţi, pentru că aşa este normal”,

a afirmat ea.

În legătură cu această dezbatere la care nu a fost invitată, Viorica Dăncilă așteaptă răspunsuri cu privire la implicarea resurselor Administrației Prezidențiale în campania candidatului Klaus Iohannis la organizarea acestui eveniment de partid.

„Am văzut astăzi în presă că mai mulți dintre cei care au fost invitați la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunați de la Administrația Prezidențială. Președintele trebuie să lămurească urgent dacă este adevărată această informație și, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administrației Prezidențiale în organizarea propriei campanii electorale.

Este inacceptabil ca Președintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiți de contribuabili pentru a organiza activități de natură electorală, adică în folos politic propriu. Așteptăm aceste lămuriri din partea candidatului PNL.”,

a scris Viorica Dăncilă.

Discuţia anunţată cu politologi, jurnalişti şi formatori de opinie, de către candidatul PNL la preşedinţie, Klaus Iohannis, va avea loc marţi de la ora 19:00 şi va permite întrebări doar din partea a opt sau nouă persoane. Ceilalţi jurnalişti pot participa doar ca public la dezbaterea de la BCU.