După ce a fost atacată direct de Dacian Cioloș cu ocazia anunțării de către acesta a candidaturii la postura de prim-ministru în tandemul Barna-Cioloș, premierul Viorica Dăncilă îi transmite lui Dacian Cioloș că înainte de a vorbi de lipsa altora de performanțe mai întâi să se uite la performanțele lui și ale guvernului zero condus de el ca premier, amintind și de perioada când Cioloș a avut rezultate modeste pentru România ca și comisar european pe agricultură.

„Am văzut declarația unui fost premier care îmi reproșează că vorbesc despre performanță. Eu cred că, înainte de a veni cu anumite declarații în spațiul public, trebuie să ne uităm la ceea ce am făcut noi. Și eu primesc lecții de la fiecare cetățean, ascult fiecare cetățean, încerc să înțeleg care este direcția pe care vrea să o aibă acest guvern. Dar în momentul în care un guvern zero îți vorbește de performanțe e cam greu de acceptat. În momentul în care un fost comisar al României pe agricultură și dezvoltare rurală, un portofoliu foarte important pentru România, nu a făcut nimic pentru țară și știu bine ce vorbesc, pentru că în acea perioadă eram membră a Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală în PE, este greu să crezi în aceste cuvinte și în aceste reproșuri. Eu cred că atunci când vii cu anumite acuze să ai anumite rețineri, având în vedere modul în care ai gestionat anumite lucruri în activitatea ta și care, dacă aveai performanță, ascultam despre acest lucru. Dar în momentul în care critici și nu vii cu nimic în loc este greu de ascultat. Dar cel mai ușor este să critici”

A declarat Dăncilă, la Prahova.

De asemenea, Viorica Dăncilă anunță că va începe negocierile pentru susținerea unui candidat comun la prezidențiale cu ALDE și Pro România deși aceștia și-au anunțat candidați proprii.

”Cu siguranţă voi avea o discuţie, atât cu domnul Tăriceanu,cât şi cu domnul Victor Ponta, cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliţie a celor trei partide pentru a susţine candidatul pentru prezidenţiale, îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor să vină alături de PSD. Cred că vor aduce un plus şi cred că dialogul este foarte important pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forţe alături de Partidul Social Democrat, astfel încât să ne maximizăm şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale”

A anunţat, Viorica Dăncilă,  precizând că, cel mai probabil, întâlnirea va avea loc în cursul zilei de luni.

Dacian Cioloș, a declarat că Viorica Dăncilă ar trebui să renunțe să mai vorbească despre performanțe, având în vedere modul „catastrofal” în care a condus guvernul, iar de lăudat se laudă doar cu performanțele obținute de alții.

„Doamna Dăncilă este în poziție să vorbească de performanță? Mai ales la nivel european, după modul catastrofal în care a condus Guvernul până acum și după modul catastrofal în care PSD a guvernat? Prea puțin mă interesează părerea doamnei Dăncilă din acest punct de vedere. După cinci ani de zile ca și comisar european pentru agricultură eu știu un lucru, au crescut subvențiile pentru agricultorii români din momentul acela și subvențiile cu care se laudă acum domnul Daea și se lăuda domnul Dragnea că le plătește agricultorilor români provin din fonduri europene în urma deciziilor care au fost luate pe reforma politicii agricole comune pe care eu am condus-o ca și comisar european”

A fost declarația lui Dacian Cioloș