Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a susținut joi, într-o conferinţă de presă la Constanța, că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o „mare greşeală” declarând la Bruxelles că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană. Viorica Dăncilă, premierul interimar al României, a susținut totodată că un premier desemnat (n.r – Ludovic Orban) nu poate lua o decizie în legătură cu comisarul european propus Bruxelles-ului de ţara noastră.

„Aşa cum preşedintele a confundat Franţa cu Finlanda, cred că aşa a confundat un premier interimar cu un premier desemnat. Avem un premier desemnat, nu avem un guvern. Asta nu înseamnă că un premier desemnat poate să ia o decizie în legătură cu comisarul european. Deci cred că preşedintele a făcut o mare greşeală”,

a declarat, potrivit Agerpres, Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, întrebată fiind despre afirmaţia lui Iohannis că va cere respingerea propunerii făcută de România pentru postul de comisar european.

Joi, la Bruxelles, înainte de reuniunea Consiliului European, președintele Klaus Iohannis a declarat că un guvern demis de drept în Parlament nu poate face o propunere de comisar european, în contextul în care nu va avea niciun rol în viitoarea Comisie Europeană.

Foto:euractiv.com