Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că va face remanierea Guvernului în Parlament după votarea moțiunii de cenzură. Totodată, premierul a adăugat că nu știe ce va face Klaus Iohannis privind numirea miniștrilor interimari, chiar dacă există decizia CCR care îl obligă pe președinte să semneze numirea acestora.

„Deci nu știu ce va face președintele. În mod normal trebuie să respecte Constituția, din respect pentru toți cetățenii acestei țări. O să fie moțiunea de cenzură după care o să merg cu remanierea în Parlamentul României“,

a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România TV, întrebată dacă are speranță că va putea numi miniștri în continuare dacă președintele Klaus Iohannis nu pune în aplicare decizia CCR privind numirea miniștrilor interimari.

Șeful Executivului a criticat din nou Opoziția pentru faptul că a amânat citirea moțiunii și nu a vrut ca aceasta să fie dezbătută și votată sâmbătă.

„La ei crește numărul în fiecare zi, dar am văzut votul unde aveau 194. Eu cred că moțiunea nu va trece. De foarte multe ori cei care au semnat nu s-au regăsit pe lista votanților. Sunt și oameni responsabili în Parlamentul României. Eu cred că un Guvern trebuie să lucreze și sâmbătă și duminică și joi și de câte ori e nevoie. Vor să vină la guvernare. Eu înțeleg că sâmbătă și duminica nu lucrează. La sfârșitul zilei nu vor să citească moțiunea. Am văzut atâta bucurie pentru faptul că s-a amânat moțiunea de cenzură de sâmbătă până joi. Aceiași oameni care spuneau că orice zi cu acest Guvern este o zi pierdută pentru România. Și tot ei au votat pentru amânare”,

a conchis Dăncilă.

Inițial moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuia să fie citită în plenul Parlamentului miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat. Astfel, s-a hotărât că moțiunea de cenzură va fi votată joi, 10 octombrie, de la ora 10:00.

Foto:gov.ro