În anul 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, Viorica Dăncilă a fost aleasă pe listele Partidului Social Democrat pentru un prim mandat de europarlamentar. Istoria se repeta și la alegerile din 2014, actualul prim-ministru al României intra din nou în PE, tot pe listele PSD.

Miercuri seara la România TV, Viorica Dăncilă a anunțat că nu va mai participa la un nou scrutin pentru Parlamentul Europei, și speră să păstreze funcția de premier pe o perioadă cât mai lungă de timp.

“Nici nu se pune problema să candidez la alegerile europarlamentare. Mi-am asumat în faţa Parlamentului, în faţa cetăţenilor implementarea unui program de guvernare şi vreau să mă ţin de această promisiune. Am luat măsuri care au dus la creşterea veniturilor populaţiei, am reuşit să obţinem într-un singur an rezultate economice mai bune decât alte guverne într-un întreg mandat şi din funcţia de prim-ministru (…) alături de coaliţia PSD-ALDE vom continua pe această linie. Deci, nu se pune problema să plec, să candidez la europarlamentare, pentru că eu trebuie să dau dovadă de seriozitate, să duc la bun sfârşit ce am început”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, scrie stiripesurse.ro

Viorica Dăncilă este convinsă că se va afla în fruntea guvernului de la București, cel puțin pe perioada în care România deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Foto:Calea Europeana