Aflată sâmbătă în campanie electorală în județul Arad, Viorica Dăncilă a declarat că trădătorii din PSD, care vor vota luni învestirea Guvernului Orban, sunt invitați ca „a doua zi să meargă în partidul <<foarfecă>> şi să nu mai fie alături de social-democraţi“. Potrivit liderului PSD, luni în Parlament la votul de învestire a guvernului format de premierul desemnat Ludovic Orban, în condițiile în care parlamentarii PSD nu vor fi prezenți, „în mod normal trebuie să nu existe cvorum“.

„Cei care au dărâmat acest guvern, cei şase lideri politici în frunte cu candidatul Iohannis, trebuie să asigure cvorumul pentru trecerea acestui guvern. Nu facem acest lucru pentru că nu vrem să vină un nou guvern sau pentru că vrem să ţinem de scaune, aşa cum spun unii. Nu putem să girăm un program de guvernare care este un program al austerităţii, îndreptat împotriva oamenilor, care se bazează din nou pe tăieri de salarii, pe comasarea de spitale, pe privatizarea unor companii de stat. PSD nu va gira acest program, parlamentarii PSD nu vor fi în sală. Bineînţeles că sunt şi trădători, şi am văzut, dar cum vor merge la vot, a doua zi să meargă în partidul <<foarfecă>> şi să nu mai fie alături de social-democraţi, pentru că este clar că nu au niciun ataşament pentru acest partid”,

a spus, potrivit Agerpres, Viorica Dăncilă.

Tot sâmbătă, la întâlnirea cu simpatizanții PSD din Arad, premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că luni, în Parlament, va fi un vot pentru instalarea noului Guvern şi a „unui premier expert în plângeri penale“, care parcă „joacă într-o scenă de comedie“.

„Luni va fi un vot pentru noul Guvern, va fi un vot pentru instalarea unui premier expert în plângeri penale. Eu vreau să-i mulţumesc pentru plângerea de înaltă trădare pe care mi-a făcut-o pentru un parteneriat strategic cu o ţară prietenă, un premier care parcă joacă într-o scenă de comedie. Pentru a ajunge acolo, la unii le promite că vor fi alegeri pentru primari în două tururi, la alţii le spune într-un singur tur. La unii le promite alegeri anticipate, la unii le promite că nu vor fi alegeri anticipate. Aceste promisiuni nu sunt pentru români. Dar toate promisiunile lor sunt doar pentru ei. Unde sunt măsurile bune pentru popor, pentru oameni? Unde sunt lucrurile bune pe care mulţi le aşteaptă în această ţară? Nu o să le vedem, pentru că ei lucrează doar pentru ei şi pentru că nu au înţeles că această ţară nu este România lui Iohannis, este România tuturor românilor, că un preşedinte nu trebuie să aibă în inimă doar culoarea galbenă, trebuie să aibă în inimă roşu, galben şi albastru”,

a afirmat, sâmbătă, Viorica Dăncilă, la o întâlnire cu membrii PSD.

Viorica Dăncilă a mai adăugat că „fiecare deputat, fiecare senator, indiferent de partidul din care face parte, trebuie să îşi asume, luni, faptul că votează sau girează un program împotriva românilor” și este de părere că cetățenii trebuie să ia atitudine și să îi întrebe pe parlamentari „de ce s-au poziţionat împotriva lor”.

Foto:ziardearad.ro