La ieșirea din ședința CEx a PSD, Viorica Dăncilă a declarat că îi pare rău de faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia din motive personale, însă este nevoie urgentă de Congres pentru că sunt multe lucruri de reglat mai ales în ce privește legitimitatea conducerii.

”Trebuie să reglăm foarte multe lucruri: în primul rând trebuie să dăm legitimitate conducerii să își asume rezultatul la alegerile prezidențiale. Acest Congres va fi unul premergător acelui Congres în cadrul căruia se va alege candidatul la prezidențiale.

După ce vom termina cu sondajele, după ce vom avea persoana care corespunde dorințelor electoratului, atunci vom organiza Congres pentru candidatul la prezidențiale. (…) La Palatul Victoria eu nu am comanda de la nimeni, singura mea “comanda” este cea a Partidului Social Democrat”

A declarat Viorica Dăncilă.

Cu privire la zvonurile că există idea unei modificări a programului de guvernare moștenit de la Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a precizat că după Congres vor exista modificări în sensul adaptării lui conform cu votul de la alegerile europarlamentare.

“Categoric trebuie să adaptăm programul de guvernare. Nu pot să vă spun un lucru anume, dar pot să vă spun că am luat pe fiecare domeniu în parte. Unele lucruri le vom păstra, vom adăuga altele noi, dar în același timp trebuie să ținem cont și de votul de la alegerile europarlamentare și să ne adresăm și altor categorii sociale.”

A spus Viorica Dăncilă.