Premierul Viorica Dăncilă a declarat într-o conferință de presă susținută la Brăila unde, alături de preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, şi secretarul general Mihai Fifor, a participat la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al Organizaţiei PSD Brăila, că de săptămâna viitoare va începe o evaluare pe fiecare minister în parte şi, ulterior, la finalul analizei, în funcție de rezultate, se va decide care miniştri vor fi remaniaţi şi care vor rămâne în funcţie.

“Legat de remaniere,de săptămâna viitoare începem evaluarea pe fiecare minister în parte, astfel încât atunci când vom face o remaniere asta va fi raportată la măsurile din programul de guvernare, la activitatea fiecărui ministru, la modul în care a comunicat măsurile pe care le-a luat şi pe urmă vom vedea unde vom remania şi unde vom merge cu acelaşi ministru. Remanierea nu este pentru o persoană sau alta, nu s-a discutat, am văzut că în spaţiul public au apărut deja câteva nume de miniştri. Nu a fost nicio discuţie până acum referitoare la un ministru sau altul”, a declarat potrivit Agerpres,  Viorica Dăncilă, vineri,  la Brăila.

În contextul unei remanieri viitoare a anumitor miniștri, ca rezultat al evaluarilor anunțate, premierul Viorica Dăncilă,  întrebată dacă programul de guvernare va rămâne acelaşi, preşedintele PSD a precizata că se pot face eventuale ajustări.

“După cum ştiţi, programul de guvernare este votat în Parlament, deci el nu poate fi schimbat, dar anumite măsuri pot fi ajustate. Au trecut doi ani de zile, poate ceea ce a fost valabil în 2016 nu se mai pliază pe realitatea din 2019 şi atunci şi vom ajusta măsurile în funcţie de ceea ce îşi doresc cetăţenii” a spus Dăncilă.

Președintele PSD a ținut să-l contrazică pe fostul secretar general al partidului, Codrin Ștefănescu, declarând că nu există o listă neagră în PSD. “Nu există o listă neagră în PSD. Îi recomand domului Codrin Ştefănescu, cred că şi-a greşit meseria. Un scenarist era meseria care i se potrivea. Nu există o listă neagră. Aceste lucruri, ca să ieşi în evidenţă în spaţiul public cu ştiri, ne aduc în centrul atenţiei. Dar cred că aceste lucruri trebuie să înceteze şi să dăm dovadă de mai multă responsabilitate

Foto:Mediafax