În contextul acuzațiilor aduse de Victor Ponta conform cărora Viorica Dăncilă i-ar fi propus eliminarea ALDE de la guvernare pentru o coaliție cu PRO ROMÂNIA care urma să preia ulterior parlamentarii ALDE, premierul Dăncilă îi dă o replică dură lui Victor Ponta, pe care îl acuză de minciună și duplicitate, considerând că Ponta este un om care nu știe să construiască, ci doar să distrugă, amintind și de Crin Antonescu care spunea despre Victor Ponta că „este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale”.

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale.”.

Premierul Dăncilă a mai ţinut să precizeze că „nu face astfel de trocuri politice” de genul „intri tu și îl dăm pe celălalt afară”.

„Eu nu fac astfel de trocuri politice <<intri tu și îl dăm pe celălalt afară>>. Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta.”,

a conchis Viorica Dăncilă pe Facebook.

În contextul incert al rămânerii ALDE la guvernare şi al unui posibil sprijin solicitat celor de la UDMR de către Viorica Dăncilă, Victor Ponta, liderul PRO ROMÂNIA, a „dezvăluit”, printre altele că la discuțiile cu premierul Dăncilă acesta i-ar fi cerut și lui sprijinul pentru guvernare, propunându-i varianta în care ALDE să fie eliminată de la guvernare iar parlamentarii ALDE să fie preluați de PRO ROMÂNIA.