Într-o declaraţie susţinută miercuri la sediul PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională (CCR) pentru a reclama un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari. Dăncilă susține că prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE „Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice” acuzând totodată faptul că președintele Iohannis se folosește de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de electorale.

„Este absolut incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna oficială a Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi lansa mesajele de campanie. Miercurea trecută refuza nejustificat numirea de miniştri în Guvernul României. O săptămână mai târziu, domnul Iohannis blochează din nou numirea miniştrilor interimari în Guvernul României, refuzând de data aceasta să dea un răspuns. Suntem într-o situaţie fără precedent, o situaţie de confuzie şi dezechilibru generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Domnul preşedinte Iohannis are obsesia blocajelor. Preşedintele nu a fost ales să blocheze guvernul fără niciun argument. Domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Vom face tot posibilul să obţinem susţinerea necesară pentru a duce mandatul până la capăt. Pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de preşedinte. Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict cu şeful statului”,

a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, la Cotroceni, nominalizarea ca interimari pentru ministerele vacante a lui Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul. În data de 30 august, președintele Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcție a miniștrilor ALDE,  dar nu a semnat şi decrete pentru instalarea miniștrilor interimari propuși de Guvern.

Ieri, într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a criticat încă o dată actualul guvern. Iohannis a declarat că  PSD este specialist în a tărăgăna lucrurile, și că românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, fără a da însă detalii legate de modul în care se va întâmpla acest lucru. Legat de numirile de miniștri pe posturile vacante, președintele Klaus Iohannis nu a declarat nimic.

Foto:Mediafax