În urma ședinței CEx de joi, președintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat că în cadrul ședinței s-a discutat atât despre strategia pentru moțiune cât și despre Congresul care va alea loc pe 29 iunie după ce a fost respinsă propunerea unor colegi ca acesta să fie amânat.

“Am vorbit despre moțiunea de cenzură care va fi votată săptămâna viitoare. Așa cum au decis colegii în BPN vom asigura cvorumul, dar nu vom vota. A fost o decizie luată prin vot. Al doilea subiect pe care l-am avut pe ordinea de zi e congresul din 29 iunie. Am stabilit grupurile de lucru. Unul pentru platforma de guvernare, unul pentru mesajul politic al PSD, unul pentru organizarea congresului, am stabilit calendarul de activtăți și grupul de lucru pentru modificarea statutului. Am votat toate aceste hotarâri”

A spus Dăncilă.

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv de joi, dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale, au declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Referitor la prezidenţiabil, Codrin Ştefănescu a anunţat că Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea sunt printre numele vehiculate în interiorul PSD. Candidatul partidului la prezidenţiale va ajunge în turul doi, a precizat fostul secretar general al PSD.

De asemenea, social-democraţii au decis, joi în Comitetul Executiv să organizeze Congresul pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a secretarului general pe 29 iunie, au declarat surse din partid.

Propunerea lui Paul Stănescu pentru amânarea Congresului din 29 iunie a fost respinsă de liderii PSD în reuniunea CEx de joi, au mai spus sursele citate. Totodată, niciun lider, în afară de preşedintele interimar al PSD nu şi-a anunţat candidatura pentru şefia formaţiunii la Congresul extraordinar.

De asemenea, statutul va fi modificat în aceeaşi zi cu Congresul, în sensul alegerii funcţiilor de conducere ale PSD prin delegaţi, mergându-se pe acelaşi număr de delegaţi care au fost la Congresul anterior, au explicat surse ale formaţiunii, pentru MEDIAFAX