În urma atacurilor susținute la adresa PSD ale președintele Klaus Iohannis la Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Vest, unde declara că este în război deschis cu pesediștii, Viorica Dăncilă dă o replică dură în care consideră că președintele Iohannis este implicat în tot felul de războaie imaginare și că „orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român”, amintindu-i preşedintelui de Articolul 80 din Constituție care spune că președintele este garantul unităţii naționale.

„Am citit în presă declarațiile președintelui în funcție, care se închipuie <<într-un plin război cu PSD”>>și care își instigă partidul la ură și la lupte imaginare.

Articolul 80 din Constituție spune că președintele este garantul unităţii naționale. Unde este unitatea, atunci când președintele ne declară în stare de război? Unde este imparțialitatea președintelui care îi îndoctrinează și îi alimentează cu ură pe cei ce urmează să compună viitorul Guvern al României?

Klaus Iohannis se poate închipui în tot felul de războaie, însă adevărul este că președintele se află într-un război deschis cu Constituția României și cu legile, cu munca și bunul-simț, într-un permanent război cu românii și cu drepturile lor. Ca și PNL și acoliții, care au adoptat un discurs de extremă dreapta periculos, acest om este într-un război declarat cu bugetarii, cu antreprenorii, cu pensionarii și cu toți aceia ce nu votează PNL și pe care vrea să îi arunce în sărăcie și izolare!

Acestea sunt războaiele pe care le poartă actualul președinte și viitorul Guvern al României – cu legea, cu românii și cu democrația. Pentru că, atunci când un președinte își dorește dispariția unui partid politic, el devine cel mai mare pericol pentru democrație şi istoria a dovedit-o de nenumărate ori.

Orice alt om cu responsabilitatea funcției și cu o minimă decență ar fi demisionat de mult din fruntea statului român.”,

a scris Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Timișoara că este în război deschis cu PSD, un război care nu s-a terminat până la distrugerea partidului în alegerile care urmează.

„Suntem în război cu PSD. Războiul nu s-a terminat, luaţi aminte! Urmează prezidenţialele, localele, parlamentarele şi eu îmi doresc să le câştigăm pe toate împreună. Această perioadă va fi foarte dificilă, pentru că PSD va fi tot acolo, are de departe cei mai mulţi parlamentari, controlează majoritatea judeţelor, are cei mai mulţi primari.”,

a declarat Klaus Iohannis.