Moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” va fi dezbătută şi votată joi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senat începând cu ora 10:00.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara la un post de televiziune că social-democrații vor fi prezenți în sală pentru a asigura cvorumul și pentru a participa  la dezbaterea şi votul moțiunii de cenzură, dar nu vor vota.

„Va intra în sală PSD-ul, nu va vota. Ei trebuie să-şi asigure cele 233 de voturi ‘pentru‘. Cvorumul îl vom asigura, pentru că noi am vrut ca această moţiune să fie votată mult mai devreme. Am văzut dorinţa Opoziţiei de a da jos Guvernul, dar atunci când am vrut ca moţiunea să fie votată sâmbătă, am văzut aceeaşi Opoziţie, care mai înainte spunea că orice oră, orice zi cu acest Guvern este o zi pierdută, că nu a vrut. Eu înţeleg, sâmbăta şi duminica nu lucrează. Şi atunci cum vor să aibă guvernarea, dacă sâmbăta şi duminica nu lucrează, seara după ora 18:00 au somnul de frumuseţe şi nu pot să lucreze? Deci am văzut o totală neseriozitate. Am văzut că s-au bucurat atunci când moţiunea a mai fost amânată cu aproape o săptămână şi atunci mă gândesc: care este scopul şi ce urmăresc de fapt?”,

a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la Antena 3.

Întrebată care este atmosfera din PSD în acest moment, premierul a răspuns: „Nu este tensionată. Cu o oră înainte (de interviul de la Antena 3 – n.r.) m-am întâlnit cu colegii deputaţi şi senatori, suntem relaxaţi, am luat în calcul toate scenariile, deşi cu toţii au convingerea că mâine moţiunea nu va trece“, mai transmite Agerpres.

În condițiile în care moțiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece, președintelui PNL Ludovic Orban susține că Opoziția se bazează pe 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD.

Foto:Antena 3