Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Guvern, că îşi doreşte sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi astfel va da ordonanţe de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte, conform mediafax.

„Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean. Am zero toleranţă pentru greşeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate şi profesionalim la erori de procedură şi nerespectarea legii”,

a spus, joi, la Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai afirmat că în următoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine şi siguranţă, „punct central de informare şi dialog pe aspecte ce ţin de respectarea legii şi siguranţa românilor”.

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunţat joi că în primele şapte zile de verificări au fost identificaţi 491 de şoferi care făceau transport ilegal de persoane. Controalele vor continua şi în perioada următoare.

„Aşa cum au putut constata mulţi dintre cetăţenii noştri, sunt probleme majore de sistem şi mentalitate. Erorile au arătat că sunt lucruri care trebuie corectate imediat. S-au făcut greşeli dar vrem să punem punct modului defectuos. Au fost greşeli de sus până jos, multă eroare umană”,

a declarat Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne.

Acesta a anunţat că au fost dispuse mai multe echipe mixte poliţişti-jandarmi pe străzi şi continuă la nivel naţional verificările privind şoferii care practică transport ilegal de persoane, aşa cum făcea şi Gheorghe Dincă, ucigaşul din Caracal.

„În primele 7 zile au fost indentificaţi 491 de conducători auto care făceau transport ilegal”,

a mai spus Mihai Fifor.