După discuțiile purtate la Palatul Victoria cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, premierul Viorica Dăncilă a declarat, că cele două guverne vor lucra, în cadrul unui grup și vor fi avute în vedere derularea unor proiecte noi care să „susțină avansul european” al Republicii Moldova.

„Dorin să aducem o contribuție directă la îmbunătățirea condițiilor de trai a tututor cetățenilor Republicii moldova. Astfel, cele două guverne vor începe să lucreze în cadrul unui grup de lucru interguvernamental, urmând să analizăm ce proiecte în curs de derulare necesită atenție imediată. Putem avea în vedere derularea de proiecte noi care să susțină avansul european al Republicii Moldova”

A declarat Viorica Dăncilă, conform Mediafax.

„Va fi un demers concret, substanțial și cu impact imediat din persepctiva obiectivului comun de îmbunătățire a vieții tuturor cetățenilor din Republica Moldova, precum și un reper al interesului nostru comun de consolidare a parteneriatului bilateral. Doresc să o asigur pe doamna prim ministru că România va continua sprijinul pentru Republica Moldova în raport cu partenerii europeni și transatlantici. De asemenea, am subliniat, în discuțiile cu doamna prim-ministru și relevanța majoră acordată de România reglementării conflictului din regiunea Transnistriană, cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova și cu neafectarea vectorului său proeuropean”

A mai spus Dăncilă, pentru sursa citata.

Încă din 16 iunie, Viorica Dăncilă a anunțat că i-a transmis premierului Maia Sandu o invitație de a veni la București.

Reamintim faptul că premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat marţi într-o vizită oficială la Bucureşti, această fiind prima vizită externă pe care prim-ministrul de la Chişinău o efectuează după preluarea mandatului, in cursul dimineții întâlnindu-se și cu președintele României, Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea