Aflată într-o vizită în municipiul Bacău, Dăncilă a afirmat că va participa la referendum pe motiv că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei.

“Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (…) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”

A afirmat Dăncilă, conform agerpres.ro.

De asemenea, potrivit sursei citate, întrebată fiind dacă îi este frică să nu își piardă funcția în urma monitorizări din partea coaliției de guvernare, aceasta a răspuns că nu se teme iar monitorizarea i se pare normală fiind un guvern politic susținut de majoritatea parlamentară.

”Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi”

A declarat Viorica Dăncilă, care a mai precizat că viitorul nume al președintelui din partea PSD, urmează să fie discutat în interiorul partidului înainte de a fi anunțat. Declarația vine în contextul în care Liviu Dragnea anunța că duminică seară, după alegeri acest nume va fi anunțat, Călin Popescu Tăriceanu confirmând acest lucru câteva ore mai târziu, menționând că au făcut un plan împreună pentru a îl învinge pe Iohannis.

“Anuntul dlui Dragnea nu l-am inteles ca anuntarea unei candidaturi a domniei sale duminica seara. Noi am facut un plan impreuna, sa mergem pe o candidatura comuna, ca sa fie anuntata dupa alegerile pentru Parlamentul European si sa gasim cea mai buna solutie pentru un candidat capabil sa il infranga pe Iohannis”

A declarat Tăriceanu.

Premierul a vizitat, miercuri, Insula de Agrement din Bacău, unde a urmărit stadiul fizic al proiectului de reabilitare şi modernizare a acesteia, precum şi lucrările de decolmatare a lacului din jurul insulei.