Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că proiectul de rectificare bugetară va fi discutat în coaliție, precizând că este vorba despre o rectificare pozitivă și că reducerile de bugete propuse se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocați, conform mediafax.

„Discutăm în ședința de Guvern de azi prima rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor și pensiilor, inclusiv noua creștere pe care o vom aplica începând cu 1 septembrie anul acesta. Această rectificare asigură și continuarea proiectelor de investiții în domeniile prioritare. Rectificarea bugetară pozitivă este susținută de creșterea PIB și de faptul că în primul trimestru al acestui an România a înregistrat o creștere economică de 5%, a treia cea mai mare creștere din UE. Toate ramurile economiei reale au înregistrat evoluții pozitive, remarcându-se în mod deosebit rezultatele din construcții, servicii și agricultură. Am cerut ca această rectificare să fie făcută pe principii clare astfel încât obiectivele asumate la începutul acestui an să fie îndeplinite cu păstrarea echilibrelor macroeconomice și consolidarea încrederii investitorilor din economie. Vom menține deficitul bugetar în ținta asumată prin legea bugetului, respectiv 2,76 %”,

a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a precizat că vor fi menținute investițiile în domeniile prioritare, precum educația, sănătatea și infrastructura rutieră, precum și măsurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunităților locale.

Viorica Dăncilă a mai spus că reducerile de bugete propuse prin rectificare bugetară se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocați.