Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) se reuneşte luni, la ora 12, la Palatul Parlamentului. Potrivit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă, în şedinţa CExN va fi decisă formula remanierii guvernamentale, informează agerpres.

“S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles, la propunerea primului-ministru”

A declarat Dăncilă sâmbătă, la Călăraşi.

Premierul nu a spus care sunt miniştrii vizaţi de remaniere şi nici numărul acestora, precizând că decizia va fi una politică ce urmeaza a fi luată pe baza consensului, în CExN.

ALDE se va reuni, tot luni, în ședința Biroului Politic, de la ora 13.00, la Parlament, însă în absența liderului partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat că este în concediu. Potrivit declaratiilor de duminică la Antena 3, Tăriceanu susține ca a avut o discuție informală cu cei din ALDE și au decis ca ministrul de Externe Teodor Meleșcanu să fie remaniat. Acesta a precizat că Biroul Politic al formațiunii va decide, luni, și persoana care îi va lua locul acestuia.

UPDATE: Carmen Dan anunță înaintea ședinței CExN că demisioneză din funcție.

„N-am să cer nimic din moment ce mi-am depus mandatul. I-aș ura succes înlocuitorului meu. Plec cu fruntea sus. Nu am ce să-mi reproșez”

A spus Carmen Dan la Parlament.