Într-o conferință de presă susținută la Alba Iulia, președintele PSD Viorica Dăncilă îi cere președintelui Iohannis să lase deoparte „mizele personale și electorale” și să respecte decizia CCR și să numească de îndată miniștrii interimari.

„Eu nu aș vorbi de un conflict. Am văzut decizia CCR, care i-a spus președintelui că de îndată trebuie să numească miniștrii interimari. Nu am văzut nicio referire că trebuie să mergem în Parlament. În fața legii, toți suntem egali, iar președintele, premierul trebuie să respecte Constituția țării. Trebuie să lăsăm deoparte mizele personale și electorale și ne raportăm la funcția pe care o avem şi obligațiile pe care le avem când deținem o funcție. O să mergem în Parlament când decide PSD, nu când vrea președintele. El trebuie să semneze decretele de numire a miniștrilor interimari.”

De asemenea, premierul Dăncilă a ținut să precizeze faptul că deși guvernul pe care îl conduce nu este un guvern perfect, este totuși un guvern eficient și nu eșuat, cum îl consideră președintele Iohannis.

„Dacă pentru el catastrofă înseamnă a doua creștere economică a UE, înseamnă că are aprecieri inversate. Un președinte nu trebuie să fie părtinitor, să facă un joc politic, să vadă adevărul. Nu suntem un guvern eșuat, suntem un guvern eficient, nu suntem un guvern perfect. Eu nu o să jignesc niciodată. El critică guvernarea, în timp ce alți președinți laudă progresul nostru economic. Chiar și Donald Trump ne-a felicitat pentru cum am condus președinția Consiliului UE.”,

a conchis Viorica Dăncilă.