Viorica Dăncilă a declarat, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că i-a propus preşedintelui Iohannis că a reiterat poziția PSD și anume că rezultatul votului este foarte important și trebuie pus în practică prin constituirea unui grup parlamentar care să se ocupe de implementare.

“, că dincolo de declarații este important să dăm dovadă de acțiune pentru a pune în practică cât mai repede rezultatele referendumului.

Am propus domnului președinte formarea unui grup la nivel de parlament, condus de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care să discute cu toate partidele politice, pentru că știți că este nevoie de consens. Să facem operațional cât mai repede acest grup, astfel încât această revizuire a Constituției să fie pusă în practică cât mai repede.

Urmează că acest grup să fie format cât mai repede. Sperăm să răspundă toate partidele politice. Sperăm că acest grup să ajungă cât mai repede la concuziile necesare, astfel încât să putem să transpunem referendumul în practică”

A declarat Dăncilă.