În urma ședinței BPN care a avut loc, marți, la Palatul Parlamentului, președintele PSD, Viorica Dăncilă a fost nominalizată ca și candidat PSD pentru funcția de președinte al României.

Reamintim faptul că din cursă s-au retras între timp atât Mihai Fifor, Eugen Teodorovici cât și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cea din urmă declarând că “dragoste cu forța, nu se poate”, retragerea sa fiind explicată de faptul că nu a avut susținere din partea organizațiilor PSD pentru a candida la această funcție. De aceeași lipsă de susținere s-a lovit și Liviu Pleșoianu, singurul candidat care mai rămăsese în cursa cu Viorica Dăncilă.

Candidatura premierului Viorica Dăncilă urmază să fie supusă votului și în ședința CEx urmând apoi să fie validată prin vot la Congresul care va avea lor pe 3 august.

UPDATE:  Viorica Dăncilă a fost validată, marți, de Comitetul Executiv al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă, au afirmat surse social-democrate. Anterior, Biroul Permanent Naţional al PSD a ales-o pe Viorica Dăncilă, cu majoritate de voturi, candidat la prezidenţiale din partea partidului. Pe 3 august, această candidatură urmează să fie validată de Congresul PSD.

Doar două voturi au fost împotriva desemnării sale: Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, și Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Gabriela Firea a votat în favoarea desemnării premierului drept candidatul PSD la prezidențiale.