Viorica Dăncilă a declarat, referitor la afirmația fostului șef de cancelarie și ministrul Internelor în guvernarea Cioloș, Dragoș Tudorache, potrivit căreia PSD a fost mult prea preocupat de tema justiției pe timpul Președinției române a Consiliului UE, că unii eurodeputați aduc critici crezând că prin asta obțin mai multă însemnătate din punct de vedere politic, transmite Mediafax.

„Domnule Tudorache o să vă răspund în mod special. Nu funcționarii și diplomații României au realizat Președinția. Președinția a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrările. A fost o foarte bună cooperare pentru care i-am felicitat pe experții noștri, pe toți cei care s-au implicat, pe toți cei care au acționat cu adevărat pentru România și nu împotriva României. Cu câteva minute înainte cineva mă întreba ‘Credeți că eurodeputații români vor fi uniți în a aduce un plus de imagine României?’. Atunci am spus ‘Da.’ Acum plec dezamăgită. Cu oameni ca dvs. nu vom aduce un plus României. Lăsați să rezolvați problemele acasă. Nu veniți cu ele în Parlamentul European, pentru că aceste lucruri nu aduc un plus de imagine țării noastre’. Mai mult. Toată lumea a felicitat Președinția României. Au fost și lucruri pe care unii dintre eurodeputați au crezut că le putem face mai bine, dar nu au criticat. Nu o să vedeți aici în Parlament foarte mulți eurodeputați care își critică țara, dar dumneavoastră ați făcut-o atunci când vicepreședintele Comisiei Europene a spus că în România are un motiv de sărbătoare”

A afirmat Viorica Dăncilă, marți, în plenul Parlamentului European.

Premierul i-a recomandat lui Dragoș Tudorache să se mai documenteze înainte de a vorbi public despre probleme pe care nu le cunoaște, precizând că Președinția Consiliului UE nu are atribuții pe educație, sănătate și cultură.

Europalamentarul PSD, Carmen Avram, a vorbit la Antena 3 despre acestă luare de poziție din partea europarlamentarului PLUS care s-a petrecut în plenul Parlamentului European, considerându-l că a fi un moment “jenant” ce contravine afirmațiilor lui Dacian Cioloș conform cărora, acesta, își dorește foarte tare să unească tot grupul de români de la Bruxelles și să lucreze împreună.

“Doamna premier a avut un speech foarte bun, lumea era relaxată și domnul Tudorache a început să dea cu piciorul în Guvern și în România. Toată lumea a vorbit frumos despre România și vine acest domn care a minimalizat importanța Guvernului României și reduce totul la funcționari. Ei sunt de excepție, dar să minimalizezi importanța Guvernului a fost rușinos. L-am auzit pe Cioloș spunând că își dorește foarte tare să unească tot grupul de români de la Bruxelles și să lucrăm împreună și, pe de altă parte, iată există această poziție jenantă.”

A spus Carmen Avram la antena3.