Premierul Viorica Dăncilă își revizuiește atitudinea în ceea ce privește o eventuală susținere a fostului procuror-șef DNA, Laura Condruța Kovesi și declară că din punctul ei de vedere această susținere în acest moment este una inoportună pentru că atunci “când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui”.

”Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare. Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui. Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci.”

A declarat Viorica Dăncilă la recepția oferită de Ambasada Franței cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

Poziția fermă a premierului vine după ce acum câteva zile, Viorica Dăncilă declara că încă nu s-a luat o decizie în acest sens în forurile statutare și nici nu vrea să vină cu o părere personală în acest sens.

„Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns. Fiecare decizie trebuie să ne-o asumăm și dacă este o decizie bună, să avem și noi satisfacția acestei decizii în forul în care am luat această decizie, dacă este o decizie rea, să ne-o asumăm cu toții. (…) Trebuie să avem democrație în partid și să luăm deciziile împreună. Nu am discutat acest subiect și nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar”

A răspuns Dăncilă, intrebată fiind dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european.

Vestea vine în momentul în care, Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursă, candidatul francez la șefia Parchetului European, Jean-Francois Bohnert, s-a retras din această cursă, după ce a fost numit la șefia Parchetului Național Financiar din Franța, instituție similară DNA-ului din România.