Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunță că discuțiile despre salariul minim se vor purta după alegeri pentru a nu vicia rezultatul acestora prin „suspiciunea interferenței politice sau a unui calcul electoral, de câștig electoral”.

„În ceea ce privește salariul minim, am făcut deja grupul pentru a stabili un mod de calcul, un criteriu obiectiv prin care acest salariu minim să poată fi acordat fără să existe suspiciunea interferenței politice sau unui calcul electoral, de câștig electoral, când de fapt n-ar trebui să influențeze rezultatul stabilirii salariului minim, avem nevoie de o analiză de impact financiar riguros făcută”,

a spus Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, Ministerul Muncii va scoate în spațiul public un proiect în consultare cu Ministerul Finanțelor Publice.

Premierul Ludovic Orban a vorbit vineri, la Topul Național al Firmelor Private din România, despre găsirea unei formule pentru calcularea salariului minim.

„Din 2015 UE ne cere un mecanism și o formulă să întemeiem creșterea salariului minim pe baza unor indicatori obiectivi, adică să nu scoți din burtă, cum s-a întâmplat, creșterea salariului minim. Știți cum e, drumul spre Iad este pavat cu bune intenții. De multe ori stabilirea salariului minim se întoarce împotriva celor pentru care măsura este luată, pentru că mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat. (…) Mai mult decât atât, aici trebuie făcute analize serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. (…) Sigur că vom crește salariul minim, dar vom crește salariul minim astfel încât să facem bine economiei”,

a spus Ludovic Orban.

Foto: pnl.ro