Deși atât în campania electorală pentru alegerile europarlamentare cât și după, Victor Ponta a declarat în repetate rânduri că este exclusă o colaborare a Pro România cu PSD, deoarece, “este un partid compromis ce nu mai este dorit de români“, ieri, după ce moțiunea împotriva guvernului Dăncilă a picat în Parlament, la B1.tv, Victor Ponta cere o coaliție între Pro România și alianța PSD-ALDE pentru a sprijini un singur candidat în alegerile prezidențiale.

Liderul Pro România a înaintat chiar și un nume pentru eventualul candidat ce ar putea fi susținut de Pro România-PSD-ALDE la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Ponta l-a nominalizat pe Sorin Cîmpeanu, despre care a declarat că PSD nu a zis niciodată nimic rău.

“Eu tot vreau în turul 2 să intre un candidat de centru-stânga. Eu tot cred că putem găsi un candidat, să nu fie nici de la PSD, pe care să îl susținem să ajungă în turul. Pro România și PSD și ALDE! Noi am veni și cu o propunere concretă și am zis să îl propune pe Sorin Cîmpeanu. PSD nu a zis niciodată nimic de rău de Sorin Cîmpeanu, ALDE nici atât. Are recunoaștere internațională, e un candidat foarte bun. Pe el îl propunem noi, poate aveți idei mai bune. Dar dacă mergem cu trei candidați sigur nu intră niciunul în turul 2”, a anunțat Victor Ponta, în emisiunea “Dosar de Politician” de la B1TV.

Declarația liderului Pro România vine după ce opoziția l-a criticat pe Victor Ponta că nu a depus eforturi pentru a atrage suficienți parlamentari ai puterii de partea moțiunii de cenzură pentru a putea trece moțiunea de cenzură prin Parlament. În schimb, Victor Ponta, a atras atenția că deputatul USR, Cristian Ghinea, care a câștigat un mandat de europarlamentar și-a depus mandatul de parlamentar chiar înainte de votul moțiunii și în acest fel s-a pierdut un vot.

Foto:Facebook