Președintele Pro România, Viorel Ponta, a adresat un tir de ironii la adresa premierului Dăncilă, pretinzând că mai mulți membri ai partidului său au fost sunați personal de premier pentru a le fi promise funcții.

„Ne aflăm în fața unei moțiuni foarte ciudate, vă spune un parlamentar la al patrulea mandat. Ce facem în viitor cu țara? Nu trebuie să vorbim de chestiuni personale. Doamna Dăncilă este supărată că ieri m-au sunat toți consilierii domniei sale să ne vedem să vorbim despre moțiune. Dacă te superi că te refuză un bărbat, nu e normal să o spuneți la microfon. Tot ne spune doamna Dăncilă de cum s-au tăiat pensii și salarii. Din câte știu, salariul său de europarlamentar, în 2010, nu i l-a tăiat nimeni. Doamna Dăncilă vorbește de ceva ce nu știe, e deja tautologic, ca să vă dau de lucru să căutați pe Google. De-asta am folosit termenul. Noi nu mai avem guvern (…) Vorbim despre un guvern care nu mai există și orice ar face azi, mâine își încetează activitatea. Eu zic să o încetăm de azi, boală lungă, moarte sigură. Pentru faptul că în noiembrie 2016 nu am rămas la guvernare nu am pierdut alegerile. Astăzi mai stați o lună la guvernare ca să pierdeți următoarele zece runde de alegeri.

Doamna Dăncilă mi-a spus că în septembrie vine în Parlament cu un Guvern nou. Am uitat să întreb în ce an, că mereu cu doamna Dăncilă sunt probleme cu cifrele. O să ajungem ca în 2009 când nu am avut guvern și apoi s-au tăiat salariile. (…) Nu am auzit niciodată ca un prim-ministru să sune 100 de parlamentari să le spună că vor fi miniştri. Mâine va trebui să facă o minune, ca în Biblie cu peștii și pâinile. Apostolul Mihai vă va jura că doamna Dăncilă e o rudă din Videle a lui Iisus și poate face o minune”,

a spus Ponta în discursul dinaintea votului pentru moţiunea de cenzură.

Foto: digi24