Invitat în emisiunea România 9 de la TVR, Victor Ponta a confirmat faptul că va candida pentru un fotoliu de europarlamentar. Conform declarațiilor făcute, pe lista candidaților Pro România pentru alegerile europarlamentare din luna mai, pe primele două poziții se vor regăsi Victor Ponta și Corina Crețu.

“Domnul Marian Neacșu va fi șef al campaniei pentru europarlamentare. Eu voi deschide lista, Corina Crețu va fi pe locul 2, dar eu nu voi merge, voi rămâne în Parlamentul de la București. Daciana Sârbu nu va mai candida. Vor mulți să fie pe liste. Vom trimite acolo doar oameni experimentați.” a declarat Victor Ponta la TVR în emisiunea #România9.

În timpul discuțiilor, fostul prim-ministru al României a concluzionat că, deşi nume grele din rândul social-democraţilor, precum Ioan Rus sau Mihai Tudose, s-au alăturat Pro România, nu îşi doreşte ca partidul pe care îl conduce să fie o replică a PSD.

“Nu îmi doresc ca Pro România să fie un PSD mai mic” a spus Victor Ponta.

Marian Neacșu, fostul secretar general PSD a fost demis din partid în luna noiembrie, când, alături de Adrian Țuțuianu și alți membri PSD l-au contestat pe Liviu Dragnea. Acesta a confirmat pentru HotNews faptul că va coordona campania electorală a partidului Pro România.

​„M-am alăturat echipei de la Pro România, sper ca experiența mea să fie de folos în campaniile electorale, motiv pentru care voi coordona campania pentru alegerile europarlamentare din punct de vedere organizatoric”, a declarat, pentru HotNews, Marian Neacșu.

Tot în cadrul emisiunii de la postul public, Victor Ponta a lăsat de înțeles că un posibil candidat pentru alegerile prezidențiale din partea Pro România este Corina Crețu.