Victor Ponta a declarat, marţi, că Pro România, nu va vota în favoarea restructurării sau remanierii Guvernului. Declarația președintelui Pro România vine în contextul anunțului făcut de premierul Viorica Dăncilă care a afirmat că în urma discuțiilor purtate în ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD s-a decis ca săptămâna viitoare să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere pentru Guvern.

„Bine că până la urmă acest Guvern nefuncţional vine pentru un exerciţiul normal, democratic, la vot în Parlament. Noi, cei de la Pro România, nu vom vota pentru această … nici nu am înţeles, cred că nu a înţeles nici doamna Dăncilă dacă este remaniere, restructurare, nu am înţeles, până la urmă o să înţelegem. Atâta timp cât nu se doreşte o resetare a Guvernului şi a administraţiei şi din păcate o să mai pierdem multe zile, săptămâni şi luni extrem de importante pentru scoaterea României dintr-o criză bugetară care s-a transformat din păcate în economică. Retrăiesc momentul 2009. Şi în 2009 alegeri prezidenţiale, nu aveam Guvern şi eu cred că nu a uitat nimeni ce s-a întâmplat în 2010. Îmi pare rău că s-ar putea să retrăim şi anul 2010 cum îl retrăim pe 2009 şi parcă nu învăţăm niciodată din greşeli. (…) Votăm împotrivă”,

a spus, potrivit Agerpres, Victor Ponta, la Parlament.

Astfel, potrivit declarațiilor liderului Pro România, toți parlamentarii formațiunii vor participa la şedinţa din Parlament în care se va supune la vot restructurarea sau remanierea Guvernului.

Victor Ponta a spus că Pro România şi Opoziţia pot strânge voturi împotrivă, astfel încât Guvernul să nu treacă de votul de săptămâna viitoare din Parlament. Liderul Pro România a declarat că în cazul în care Viorica Dăncilă nu obţine numărul de 233 de voturi când vine în Parlament şi nu îşi dă demisia pentru că nu mai este majoritate, atunci, singura soluție este moţiunea de cenzură.

„Am suficienţi ani în Parlament ca să ştiu că doamna Dăncilă nu are majoritate. În orice ţară normală, cu oameni normali la cap, un prim ministru care nu are majoritate în Parlament demisionează. (…) Vă anunţ un lucru: absolut toate deciziile adoptate în şedinţa de Guvern de ieri pot fi atacate în contencios administrativ de orice parte interesată şi se desfiinţează toate. (…) Dacă nu îşi obţine numărul de 233 de voturi marţi sau miercuri când vine în Parlament şi nu îşi dă demisia pentru că nu mai este majoritate, atunci sigur trebuie să revenim la metoda moţiunii”,

a explicat preşedintele Pro România.

Ponta a declarat încă o dată că Pro România va vota moțiunea de cenzură anunțată de Partidul Național Liberal dar a dat asigurări că nu va intra într-un guvern alături de PNL şi USR în cazul în care moțiunea va trece.

Tot ieri, Ludovic Orban, a anunțat că Partidul Naţional Liberal a luat decizia să voteze împotriva remanierii Guvernului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea