După recentele plecări din PSD către ProRomânia, tot mai multe voci au acuzat că pesediștii demisionarii, ar fi urmat defapt, un ordin. Tonul acuzațiilor a fost dat vineri pe Facebook de către europarlamentarul PSD, Răzvan Popa, care, într-o notă ironică le transmitea foștilor săi colegi de partid, dar mai ales fostului premier, Mihai Tudose:

“Mai răsfiraţi băieţi, mai răsfiraţi! Că daţi de bănuit! Mihai Tudose a lăsat de mai mult timp să se înţeleagă faptul că va urma un alt drum. Nimic nou până acum! Decizia anunţată ieri nu surprinde pe nimeni. Din contră! Ca la un semn (ordin) s-au încolonat şi au migrat! De la un partid mare, care le-a dat totul, la unul mic…foarte mic! Dar, cum se spune, ordinul se execută, nu se discută. Sau cine ştie… Poate Tudose, după eşecul în misiunea de a prelua PSD, a primit o altă însărcinare” a scris pe facebook, europarlamentarul PSD, Răzvan Popa.

Duminică, într-o conferință de presă, Liviu Dragnea, a răspuns la invitația jurnaliștilor de a oferi o reacție la nou înființata alianță USR-PLUS, printr-un comentariu în aceiași notă cu europarlamentarul Razvan Popa.

“Securiştii şi-au făcut două partide. Unul pe stânga, altul pe dreapta. Pe stânga este partidul lui Maior şi Coldea, Pro România, şi pe dreapta este partidul lui Cioloş. Este simplu. Asta arată foarte mare disperarea, faptul că au început să desfacă conservele arată o mare disperare, ceea ce este de bine” a spus Liviu Dragnea.

Reacția liderului ProRomânia nu s-a lăsat așteptată, Victor Ponta postând la puțin timp după declarația lui Liviu Dragnea, pe pagina personală de facebook, un mesaj în care se lasă să se înțeleagă că,  în trecut, Liviu Dragnea a încercat de mai multe ori, inclusiv cu ajutorul său, să obţină influenţa anumitor șefi din servicii.

Liviu – iar te scarpini la buba? Eu nu mai am nici timp nici chef de mizeriile si laturile in care traiesti tu cu bufonii si metresele tale – dar oamenii trebuie sa stie adevarul ! Ca frustrarea ta este tocmai de la faptul ca ai vrut sa te pui bine cu “Securitate” si ca nimeni nu mai vrea sa se murdareasca cu un Tanase Scatiu ca tine care are un singur viitor- inchisoarea!

1. Imi aduc aminte ca tu taiai porcul la vila T14 a SRI si alergai mesenii cu soriciul

2. Imi aduc aminte ca tu ai comandat vin scump din America sa il faci cadou lui Florian Coldea de ziua lui sa il impresionezi / si dupa alegerile din Decembrie 2016 tu ai fugit la Coldea sa il rogi sa il convinga pe Iohannis sa te puna Premier

3. Imi aduc aminte ca tu il bateai la cap pe George Maior sa o angajeze pe iubita ta de atunci la SRI ( ca erai casatorit nu conteaza ca tu esti cu “familia traditionala”) si tot explicai ca ea stie ruseste ca a studiat la Moscova

4. Sa imi aduc aminte ca in ziua in care ai fost prima data condamnat de ICCJ in 2015 ai venit la mine in birou si m-ai batut la cap sa mergem la “baieti” la SRI sa le ceri ajutorul la recurs?

Nu vrei sa schimbi placa asta si sa ne spui in 2018 din banii dati de la Buget la PSD de cate ori ai platit zborurile cu avioane si elicoptere private pentru tine si noua iubita?

Sau vrei sa vorbim despre adevaratul motiv pentru care atatia oameni vechi in Partid pleaca la ProRomania? Si tu ramai cu bufonii , analfabetele si fripturistii ? Ca s-au saturat de mitocania, hotia si lacomia ta care nu au nimic de a face cu social democratia si oamenij care voteaza PSD? Ca nu vor sa fie si ei partasi la furat Insula Belina, vandut companiile de stat, distrus economia si tara? Hai sa vorbim !

Daca te scarpini singur la buba te pot ajuta!