Fostul premier Victor Ponta îşi anunţă intenţia de a intra la guvernare alături de PSD şi ALDE după ce pică guvernul prin moţiune de cenzură, dezvăluind faptul că intenţionează ca aceste negocieri să le poarte cu cele două formaţiuni politice pentru formarea unui guvern în baza noii majorităţi şi care să fie condus de un prim-ministru neimplicat politic.

„Eu cred că după ce pică Guvernul Dăncilă, o să merg la foștii mei colegi de la PSD, alături de cei de la ALDE și am să le spun în felul următor: haideți să semnăm toți parlamentarii celor trei partide un angajament și să mergem la Cotroceni, cred că în total suntem vreo 260. La Cotroceni mergem și-i spunem domnului președinte: noi suntem parlamentarii aleși în anul 2016, suntem 260 de parlamentari și vrem să ducem guvernarea până la sfârșit. Uitați de Dăncilă! Gata, Dăncilă nu mai este! (…) Prim-ministru trebuie să fie o persoană care să nu fie implicată politic. Nu trebuie să fie un premier de la PSD, de la Pro România că e partid prea mic sau de la ALDE.”,

a declarat Victor Ponta, la DC News Live.

Reamintim faptul că în urma discuțiilor purtate cu PNL, despre care Raluca Turcan declara că s-a ajuns la un acord de semnare și de susținere a moțiunii de către PRO România, Victor Ponta declara că nu va susține un guvern Dăncilă 2 „la fel de incompetent şi incapabil că şi cel de azi” dar nici că PRO România va face parte dintr-un guvern de dreapta PNL-USR pentru că aceștia nu au soluții realiste pentru a scoate țara din dezastru.