După ce purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat vineri că ALDE a discutat cu PSD despre o posibilă intrare la guvernare a partidului condus de Victor Ponta, Pro România, duminică seara liderul Victor Ponta a infirmat posibilitatea  intrării Pro România la guvernare alături de PSD într-un cabinet care ar urma să aibă patru portofolii de ministru.

„Am pornit la drum cu #ProRomânia ca să schimbăm ceea ce nu merge bine / să construim proiecte bune şi să dărâmăm ceea ce incompetenţa şi ticăloşia au distrus în ultimii 3 ani/ nu am făcut ProRomânia ca să obţinem funcţii şi avantaje personale (dacă ne doream asta rămâneam la PSD şi îl slujeam pe Dragnea cum au făcut alţii)!”.

a scris Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta a declarat la România TV că deși Pro România nu a cerut niciun minister, o eventuală intrare la guvernare ar fi posibilă doar în condițiile în care PSD vine cu „ceva deștept, cu care suntem de acord“. Totodată, Ponta a susținut că nu s-ar rezolva problemele României doar prin simpla intrarea a partidului său la guvernare, ci e nevoie de o schimbare mult mai profundă.

„Nu înseamnă că dacă intrăm noi la guvernare s-au rezolvat probleme țării. Dacă se vine cu restructurare, alt program de guvernare, noi suntem de la pro, nu suntem de la contra. Dacă veniți cu ceva deștept, cu care suntem de acord, suntem pentru.”,

a concluzionat Ponta.

Potrivit liderului Pro România, restructurarea Guvernului nu înseamnă plecarea lui Popescu de la PSD și venirea în locul său a lui Ionescu de la Pro Romania, că nu se rezolvă nimic. În opinia fostului premier, restructurarea nu presupune doar mai puține ministere și agenții guvernamentale, ci alte idei.

Tot la România TV, Victor Ponta a susținut că a fost contactat de foști colegi din PSD care i-au solicitat ajutorul dar el a concluzionat că nu se poate vorbi de ajutor atâta timp cât în PSD încă există baronii din perioada lui Liviu Dragnea. ‘Ajută-ne, că suntem într-o situație’. Eu vă ajut dacă vreți să vă ajutați și voi. Dacă ramâneți cu aceiași baroni şmecheri de pe vremea lui Dragnea, care să fure ceva, să își pună nişte prieteni… a completat Victor Ponta.

Foto:RomâniaTV