În urma deciziei PNL de a accepta foști membri demisionari sau excluşi din PSD, care au votat pentru Guvernul Orban, în grupurile lor parlamentare și oferirea de funcții pentru membrii PMP, președintele PRO România, Victor Ponta, îi ironizează pe liberali considerând că aceștia și-au încălcat toate promisiunile din campania electorală, pe acest subiect.

„Parolişti liberalii lui Brătianu Monşer – parolişti! Au spus că nu iau pesedişti – au spus! Au spus că nu le dau funcţii oamenilor lui Băsescu de la PMP? Au spus! Au spus că nu împart funcţiile din administraţie ca PSD-iştii la pile, relaţii şi protejaţi politici – au spus! Parolişti, nu?

Eu acum înţeleg de ce au sărit toţi cu bâtele pe mine şi pe cei de la ProRomânia care am spus de zeci de ori că NU votăm un Guvern PNL condus de Orban – au sărit pentru că ne ţineam de cuvânt! Şi asta nu se iartă în România!

PS – ştiu, o să spuneţi că şi la ProRomânia sunt deputaţi care au candidat la PSD sau ALDE / dar noi nu am minţit oamenii spunând că NU luăm pe nimeni / şi noi am plecat toţi de la Putere în Opoziţie / vreau doar să atrag atenţia că, atunci când te pretinzi moralist şi demn de a da lecţii altora, trebuie să fii capabil să aplici aceeaşi măsură pentru toţi! La noi însă mereu unii au voie şi alţii nu au voie să facă acelaşi lucru!”,

scrie Victor Ponta pe Facebook.

Declarațiile lui Victor Ponta vin în contextul în care Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, a anunțat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor că, începând de luni, a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL.

Liberalilor li se alătură şi fostul deputat PSD Mihăiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie.

De asemenea, Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, a fost numită de premierul Ludovic Orban în funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, potrivit unei decizii publicate marţi în Monitorul Oficial.