În contextul ședinței CExN al PSD anunțată a avea loc astăzi începând cu ora 18:00, președintele Pro România, Victor Ponta, face un ultim apel către membrii CExN al PSD. Într-un mesaj publicat pe Facebook, Victor Ponta le solicită acestora să renunțe la candidatura Vioricăi Dăncilă și să-l susțină în cursa electorală pe Mircea Diaconu, candidatul pentru alegerile prezidențiale propus de Alianța UN OM, formată din Pro România și ALDE.

„În Turul al doilea al Alegerilor Prezidenţiale este favorit Klaus Iohannis/ este însă foarte interesant să vedeţi care este contracandidatul care primeşte cele mai multe voturi: Mircea Diaconu! Mircea Diaconu este cel mai dificil adversar pentru KI (deşi s-a lansat de puţin timp şi este blocat sau înjurat de televiziunile finanţate de PSD şi Guvern) / urmează Dan Barna / cel mai facil contracandidat este evident Viorica Dăncilă.”.

Propunerea fostului premier PSD vine în contextul publicării unor sondaje de opinie în care, alături de actualul președinte, în turul doi al alegerilor prezidențiale candidatul cu cele mai multe obțiuni de vot este Mircea Diaconu.

Ponta susține că strategia electorală prin care Viorica Dăncilă a fost împinsă să candideze ține de interesele unor „şmecheri şi profitori“, fapt ce pentru Guvern este un dezastru, invocând în aceste condiții, ca soluție salvatoare, o guvernare de centru-stânga.

„Înţeleg că şmecherii şi profitorii care s-au <<dezlipit>> de Dragnea şi acum stau <<lipiţi>> de Dăncilă nu o lasă să nu candideze pentru că le strică lor blaturile şi aranjamentele / însă pentru funcţionarea Guvernului dorinţa lor egoistă este un dezastru / la fel şi pentru PSD. Am un mesaj clar pentru membrii CEX al PSD care se reunesc mâine: haideţi să sprijinim toţi un candidat care ne reprezintă şi care are şanse mari în turul al doilea lui Klaus Iohannis/ haideţi să ne folosim energia pentru a susţine în următoarele 14 luni o guvernare de centru stânga restructurată şi reformată / nu distrugeţi guvernarea şi şansele la Alegerile Prezidenţiale pentru orgoliul, interesul şi egoismul câtorva!”,

a scris Victor Ponta.

În încheierea mesajului publicat pe Facebook, Victor Ponta le transmite foștilor săi colegi din PSD că „Încă mai este timp – dar foarte puţin!“.

Foto:Mediafax