Liderul Pro România, Victor Ponta, dezvăluie ce condiții le-a pus celor de la ALDE pentru intrarea la guvernare, enumerând în acest sens cinci punte pe care Pro România le impune ca și condiții pentru o eventuală intrare la guvernare, în prim plan fiind schimbarea Guvernului actual și a Programului de guvernare „Dragnea – Vâlcov”, pe care fostul premier îl consideră unul falimentar. De asemenea, Ponta ironizează și câțiva dintre adversarii politici care și-au exprimat „îngrijorarea” cu privință la această posibilă alianța, oferindu-i și „sfaturi” în acest sens.

„Ieri mi-am descoperit o mulţime de <<prieteni>> – toţi îngrijoraţi de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar şi înfierbântatul Andrei C (liderul revoluţionar al <<Barna-jugend>>) vrea să mă salveze – toţi îmi dau sfaturi!

Îi cunosc pe <<şmecherii>> ăştia care se cred doar ei deştepţi – şi care mereu au făcut numai dezastre / nu îmi plac cei care se lasă manipulaţi de ei! Dacă spun că susţin un guvern restructurat şi cu alt program de guvernare sunt <<trădător>> – dacă îi conving pe Alde să iasă de la guvernare şi să cadă Guvernul sunt <<terminat>> – dacă votez moţiunea de cenzură şi le spun la PNL şi USR să facă guvernul ei nu vor – dacă vreau la Grupul lui Macron nu vrea Cioloş – dacă mă duc la Grupul Social Democrat însemnă că sunt cu PSD – am bască nu am bască! Politică pentru fraieri!

Pot să explic de fapt ce au înţeles toţi cei care au sărit ca arşii (majoritatea nu au înţeles nimic):

1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual şi a Programului de guvernare <<Dragnea – Vâlcov>> este singura acţiune concretă şi pragmatică din această vară (propunerea este şi realizabilă dacă Alde nu mai susţine actuala formulă)

2. Toţi <<strigătorii>> de la USR şi susţinătorii lor din ţară şi din străinătate vor în realitatea să rămână Guvernul <<Dăncilă>> – aşa au un sac de box în care să dea mereu şi ei scapă de asumarea guvernării (ca să nu se facă de râs ca în 2016)

3. O guvernare ca cea de azi îi asigură lui Barna prezenţa în turul doi şi bătălia cu Iohannis (Viorica Dăncilă nu are nicio şansă să ajungă în turul doi conducând un Guvern şi un Partid care, în fond, nu s-a schimbat deloc faţă de perioada lui Dragnea)

4. Toţi aceşti indivizi preferă (în mod iresponsabil – după pprerea mea) să lase România să fie distrusă total din punct de vedere economic şi bugetar – ceea ce se întâmplă prin aberaţiile şi minciunile pe care le primim în fiecare zi de la Ministerul de Finanţe / după care ei vor beneficia de disperarea şi indignarea publică pentru a prelua ţara ca în 2010 – chiar dacă asta înseamnă să preiei o ţară distrusă şi încă o generaţie irosită

5. La ProRomânia avem capacitate profesională (prin oamenii care au guvernat bine în 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experienţa de a discuta şi a implementa proiecte de guvernare de succes! Adică exact ce nu au nici PSD dar nici PNL şi USR! Şi ei ştiu asta – şi sunt panicaţi să nu se vadă această realitate!

Am pornit pe un drum cu Echipa ProRomânia – dificil, cu multe obstacole şi duşmani – nu ne oprim, nu ne abatem de la el! Pentru că este drumul bun!

Suntem ProRomânia – şi ţinem DOAR cu România!”

a scris Victor Ponta, pe Facebook.