Victor Ponta a declarat luni la TVR  că nici Călin Popescu Tăriceanu și nici primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu ar fi reușit să îl învingă pe Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidențiale. Liderul PRO România a susținut însă că cei doi nu ar fi obținut un scor atât de mic precum Viorica Dăncilă.

„Cred că nici Tăriceanu sau Firea nu îl băteau pe Iohannis în turul doi, dar sigur nu luau acest scor, luau mult mai mult. Dar dacă o pui pe Olguța Vasilescu șef de campanie, de ce te miri că ai luat scorul lui Vadim Tudor? (…) Doamna Dăncilă a greșit grav, a pierdut tot (…) Și eu am luat bătaie în Diaspora, dar nu așa. Dacă iei 7% înseamnă că ai o problemă socială acolo.”,

a declarat, potrivit G4Media.ro Victor Ponta luni seară, la TVR.

Liderul PRO România a negat posibilitatea întoarcerii în PSD. Acesta a mai declarat că în condițiile în care fostul premier Mihai Tudose nu mai are loc la PRO România, poate acum are loc la PSD.

„Cooptarea lui Grindeanu ar fi foarte bună. Pe mine m-au exclus din PSD pentru că nu voiam să plece Grindeanu. Ar fi amuzant să îl aducă acum pe Grindeanu. Grindeanu ar fi o față luminoasă în PSD. Mihai Tudose nu mai are loc la PRO România, poate acum are loc la PSD, că el a vrut cu Guvernul Orban. De la asta ne-am certat. I-am făcut un rău foarte mare, m-am retras de pe listă și l-am lăsat în Parlamentul European. Și nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”,

a mai spus liderul PRO România.

Victor Ponta a mai susținut că în Parlament va exista o colaborare cu PSD însă se așteaptă ca PSD să se reformeze, altfel stânga românească nu va reuși să câștige niciun oraș la alegerile de anul viitor, în condițiile în care „trei sferturi din primarii PSD o să plece la PNL, că așa sunt învățați, banii vin de la MDRAP“.

Foto: realitatea.net