Liderul Pro România, Victor Ponta, într-un text publicat pe rețelele de socializare în urma unei analize a sociologului Marius Pieleanu la Antena 3, este de părere că “veștile proaste pentru PSD” înaintate de către Pieleanu pe baza unor sondaje de opine conform cărora candidatul PSD nu va reuși să intre în turul doi la alegerile prezidențiale din acestă toamnă, sunt “vești bune“, care ar trebui să tragă un semnal de alarmă în PSD.

“De ce sunt vesti proaste? Eu zic ca sunt vesti bune ; poate au efectul necesar – se trezesc si liderii PSD din negarea realitatii si revin pana la urma cu picioarele pe pamant ( se pare ca “dusul rece” din 26 Mai le-a trecut si multi au inceput iar sa “fumeze etnobotanice”???)!” a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul prim-ministru a făcut și o scurtă analiză analiză a situație scenei politice românești, o scenă în care principalele forțe politice nu au înțeles nimic. Potrivit lui Victor Ponta, “cei de la PSD se mint singuri și se sinucid – cei de la PNL și USR se bat doar pe funcții și candidaturi fiind mulțumiți să câștige doar pe votul CONTRA și să se facă iar de râs”,  în timp ce Pro România este singurul partid care a înțeles că este nevoie de o “schimbare radicală”.

Punctual, Victor Ponta a oferit o serie de măsuri ce ar trebui luate de Guvern.

  1. Trebuie o restructurare radicala a Guvernului si a Administratiei publice ( nu mai merge tot cu schimbari de oameni – “pleaca Popescu si vine Ionescu”) / mai putine ministere, mai putine agentii, mai putine deconcentrate, mai putini sefi , mai putini numiti de la Partid, zero influenta a politrucilor in functionarea Companiilor Nationale ( vezi dezastrul facut de politrucul Cuc la Tarom si Aeroportul Otopeni)!

  2. Trebuie oprite imprumuturile costisitoare si banii publici cheltuiti doar pentru cheltuieli curente care ne duc la faliment ( metoda “Valcov – Teodorovici“ ) – banii trebuie investiti in Infrastructura, sanatate, educatie si digitalizare

  3. Trebuie incurajate productia si exporturile pentru a stopa catastrofa deficitului balantei comerciale ( anul acesta in primele 6 luni am trimis in alte tari 8 miliarde de euro din banii nostri)

  4. Depolitizarea ANAF, oprirea scutirilor si exceptiilor, impozitare si taxare diferentiata pe model european ( vezi Germania sau Austria)

  5. Deciziile politice luate transparent si prin consultare cat mai larga ( gen Alegeri Preliminare deschise) – NU prin sedinte de CEX, sondaje platite si mancatorii “pesediste”

Foto:Facebook