Într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta se arată încântat de proaspăta achiziție a ProRomânia. Ponta salută înscrierea în ProRomânia a fostului prim-ministru Mihai Tudose și, consideră că acesta:

“Reprezintă un mare câștig pentru proiectul nostru prin care vrem să oferim o adevărată alternativă social democrată și profesionistă la ceea ce avem azi în România!”

“Mihai Tudose este binevenit în Echipa ProRomania / experiența lui politică și guvernamentală reprezintă un mare câștig pentru proiectul nostru prin care vrem să oferim o adevărată alternativă social democrată și profesionistă la ceea ce avem azi în România!” a scris Victor Ponta pe facebook.

Demisia lui Mihai Tudose din PSD nu este singulară, el se alătură altor nume importante care au ales să părăsească gruparea condusă de Liviu Dragnea. Corina Crețu, Adrian Țuțuianu, Octavian Petric au ales în ultima perioadă să se alăture lui Victor Ponta în ProRomânia și, conform mesajului lui Victor Ponta, acesta mai așteaptă și alți membri PSD să demisioneze.

“Plecarea lui Mihai Tudose este și un avertisment pentru cei care încă stau cu capul plecat în fața lui Dragnea, Vâlcov, Codrin și alți indivizi de teapa lor / Grindeanu a fost exclus din PSD pentru că nu a ascultat de ordinele lui Dragnea de distrugere a Justiției – Ponta a fost exclus din PSD pentru că nu a votat moțiunea de cenzură contra lui Grindeanu – Tudose a fost dat jos din funcție pentru că nu a ascultat de ordinele lui Dragnea de jefuire a economiei ! Ați rămas cu Dăncilă și Vâlcov! Treziți-vă!” a mai adăugat  Victor Ponta.

Deși numele lui Mihai Tudose este cunoscut opiniei publice prin prisma faptului că acesta a îndeplinit funcția de prim-ministru, sociologul și analistul politic Alfred Bulai, a explicat pentru DCNews că plecările din PSD nu afectează foarte grav PSD-ul, ele având efect mai degrabă pentru partidele care primesc acești demisionari, recte, ProRomânia.

”Plecările din PSD nu au un efect extraordinar. Ele au mai degrabă efecte în partidele care primesc astfel de politicieni. De exemplu, Corina Crețu este un personaj politic important, cu un CV foarte util pentru un partid ca și comisar european, dar nu e atât de cunoscută să fie o pierdere fundamentală. Domnul Tudose este într-o altă poziție, președinte PSD Brăila, iar la Brăila PSD ar putea avea pierderi locale, dar nu este un personaj carismatic, care să fi însemnat pentru mișcarea din PSD, nu văd neapărat o pierdere masivă. Sigur că această tendință, persoane de care am auzit, chiar dacă nu sunt de aceeași notorietate, cu un nivel mare de încredere pentru populație, efectele există, dar ele sunt mici deocamdată.” a comentat Alfred Bulai pentru dcnews.ro

Foto:Agerpres