Deși parlamentarii partidului condus de Victor Ponta, Pro România, nu au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Victor Ponta dă asigurări că în ziua votului, toți parlamentarii ProRomania vor vota la vedere pentru moţiunea de cenzură.

Acesta nu a ratat ocazia de a trimite săgeți către celelalte grupări din opoziție, ținta principală fiind liderul PLUS, Dacian Cioloș. Despre acesta, Victor Ponta, a spus că deși Dacian Cioloș declară ca va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, Cioloș a a uitat să precizeze că PLUS nu are niciun parlamentar.

“Parlamentarii ProRomania vor vota la vedere PENTRU motiunea de cenzura deoarece consideram ca Romania are nevoie de un Guvern mult mai bun decat cel actual / insa NU suntem si nu putem fi alaturi de partidele de dreapta ! Noi ne facem datoria fata de asteptarile celor care ne-au votat / si venim cu cele 8 proiecte prioritare pentru Romania – ne vom bate pentru implementarea lor imediata! 

Ps 1 – eu stiu cum am reusit sa trecem motiunea de cenzura din 27 Aprilie 2012 impotriva Guvernului MRU – am stat de vorba intre patru ochi cu absolut toti parlamentarii de atunci , explicandu-le ca voi fi Prim Ministru si ce proiecte vom face impreuna/ in 2019 am vazut ca liderii PNL si USR au facut doar declaratii sforaitoare la televizor si nicio discutie cu alti parlamentari – asa ca sunt pesimist asupra rezultatului!

Ps 2 – am vazut ca Dacian Ciolos si PLUS sustin cu toate fortele motiunea de cenzura / a uitat sa precizeze Ciolos ca PLUS nu are niciun parlamentar – dar sigur da el jos Guvernul chiar daca nu are niciun vot” , a scris Ponta pe Facebook.