Liderul PRO România, Victor Ponta, a declarat că este „total” împotriva angajării răspunderii Guvernului pe bugetul de stat, dar a precizat că o moţiune de cenzură trebuie iniţiată de PSD, adăugând că nu a avut o discuţie cu social-democraţii pe această temă, însă este deschis unui dialog.

„Sunt total împotrivă (angajării răspunderii de către Guvern – n.r.), trebuie să o iniţieze ei (PSD – n.r.), noi nu avem numărul necesar (…). Dacă va dori, vom discuta”,

a afirmat Ponta, răspunzând unei întrebări pe această temă.

În context, el a afirmat că PNL a ales să-şi asume răspunderea pe buget pentru că nu l-a pregătit bine şi nu vor ca lucrul acesta să se vadă în dezbateri.

„Să nu mai minţim oamenii că are PSD majoritate. Nu are, majoritatea în Parlament este a Guvernului PNL. Au trecut la vot 240 şi între timp au mai trecut nişte parlamentari. Matematic vorbind, din câte ştiu, PSD are în acest moment 196 de parlamentari, PRO România – 26. Sunt 222, restul majoritate de 235. Matematic vorbind, Guvernul are majoritate, nu cred că au o problemă de majoritate, cred că au o problemă că nu au pregătit bine bugetul şi nu vor ca lucrul acesta să se vadă în dezbateri”,

a susţinut Ponta, conform Agerpres.

Totodată, el a spus că PRO România a depus un amendament la OUG 114 legat de o problemă care afectează însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi.

Guvernul Orban și-a asumat, luni, răspunderea în şedinţa comună a camerelor reunite ale Parlamentului pe proiectul legii bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, precum şi pe modificarea OUG 114/2018.

Comitetul Executiv al PSD a stabilit, luni, să sesizeze la CCR un conflict constituțional de natură juridică între Guvern și Parlament în legătură cu legea bugetului pentru 2020 pe care Executivul și-a asumat răspunderea. De asemenea, PSD va face sesizare de neconstituționalitate și cu privire la proiectul de modificare a OUG 114/2018.