Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, liderul Pro România, Victor Ponta, anunță că a purtat, miercuri la Bruxelles, discuții oficiale pentru o eventuală afiliere la nivel european a partidului cu reprezentantii Grupului Social Democrat si cu cei ai Noului Grup ProEuropa format din Liberali, Democrati si “En Marche”.

 “Azi(nr. miercuri 5 iunie) am participat la Bruxelles la discutiile oficiale cu reprezentantii Grupului Social Democrat si cu cei ai Noului Grup ProEuropa format din Liberali, Democrati si “En Marche”. Am multumit ambelor Grupuri pentru invitatia de a activa in cadrul acestor doua familii politice europene importante . Urmeaza sa decidem in cel mai scurt timp ce este mai bine pentru Romania si pentru ProRomania” a scris Victor Ponta pe Facebook.

În funcție de decizia privind aderarea Pro România la unul dintre cele două grupuri din Parlamentul European, în viitor, partidul condus de Victor Ponta poate ajunge coleg cu PSD dacă vor opta pentru aderarea la grupul socialiștilor europeni(PES) sau cu Uniunea Salvați România(USR) dacă vor opta să fie parte a Noului Grup ProEuropa, grup la care, liderii Alianței 2020 USR-Plus, au declarat că vor adera.

În mesajul postat, Victor Ponta acuză faptul că „adevărații SECURIȘTI au arătat la televizor o poză de la o cafenea din interiorul Parlamentului European” în care se află alături de liderul USR Dan Barna, făcând trimitere la faptul că Antena 3 a difuzat respectiva fotografie.

“Fac precizarea că exact la aceeași masa am avut discuții cu mulți alți reprezentanți ai PSD și PNL, dar securiștii au dat doar poza cu Barna / indiferent de propagandă și minciuni, noi considerăm că în Europa suntem toți români și trebuie să luptăm împreună pentru binele României! Bine că suntem în Europa unde oamenii au dialog – nu în Uniunea Sovietică unde se cred unii!”, adaugă Ponta.

Dacă vreți poze «picante» vă dau eu poza din momentul în care m-am întâlnit cu Traian Băsescu la intrarea în Parlamentul European! Este chiar haioasă! Vreți Securiștilor?”, a mai scris Victor Ponta.

Sursa foto: antena3