În urma declarării intenției premierului Viorica Dăncilă de a candida la alegerile prezidențiale din tomna acestui an, vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, a afirmat că partidul îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze la prezidențiale, dacă sondajele comandate de formațiune arată că opțiunea românilor este îndreptată spre premier.

„E o declarație absolut normală, până la urmă, din partea președintelui PSD. Doamna Dăncilă spune un lucru: dacă ea va fi candidatul pe care PSD și-l va dori, își va asuma acest lucru în calitate de președinte, dar în continuare opțiunea sa rămâne candidatura unui coleg, în principiu cel mai bine clasat în sondajele de opinie care se fac în această perioadă, în analizele sociologice care ne arată nu neapărat cel mai bine clasat, ci potențialul candidat pe care și-l doresc românii. Eu consider că în acest moment, PSD trebuie să ia o decizie legată mai strâns de dorința românilor”

A declarat Gabriel Zetea, la RFI.

Prezent joi seară în studioul Antena3, secretarul general al PSD Mihai Fifor a afirmat că, în opinia sa, Klaus Iohannis îşi doreşte să intre în turul al doilea la prezidenţiale cu candidatul PSD, precizând că partidul îi va oferi acest lucru şi îşi va rezerva dreptul să câştige alegerile. Totodată, Mihai Fifor a mai declarat că Viorica Dăncilă poate fi un candidat şi un adversar redutabil pentru Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale, dacă premierul îşi doreşte să intre în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.

„Eu vă invit să fiţi atent la nuanţe. Mereu am spus asta despre preşedintele partidului nostru. Doamna Dăncilă nuanţează foarte interesant ceea ce spune. A spus că «eu nu vreau să creadă cineva că sunt un om laş şi că nu sprijin partidului». O declaraţie pe care nu o face pentru prima dată. A fost această dovadă de forţă, verticalitate, fie că a fost vorba de opoziţie sau lideri din partea partidului nostru. Viorica Dăncilă e om de partid până în fibră şi dacă va trebui să servească partidul din perspectiva această a candidatului la prezidenţiale, o va face. După care spune că va sprijini un candidat la prezidenţiale”

A afirmat Mihai Fifor, joi seară, la Antena 3.

Niculae Bădălău, lider al PSD Giurgiu și ministru al Economiei spune, pentru MEDIAFAX, legat de anunțul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la președinție o va face, că este de apreciat mesajul, important fiind însă ca PSD să câștige.

“Este de apreciat faptul că doamna președintă Dăncilă vrea să candideze sau se oferă să candideze. În acest moment sunt niște măsurători și, în funcție de aceste măsurători, CEX- ul va lua decizia cea mai bună. Eu nu am nimic împotriva niciunei candidaturi, ceea ce eu îmi doresc este ca candidatul propus de Partidul Social Democrat să câștige alegerile. Și aici avem foarte mulți oameni valoroși: doamna președintă Dăncilă, domnul ministru Teodorovici, doamna Firea, cei care s-au oferit să candideze cu siguranță că sunt oameni de partid, ideea este sa realizăm o coeziune și tot partidul să se mobilizeze pentru a câștiga alegerile. Partidul Social Democrat tot timpul a oferit candidați buni. Mi s-a părut o declarație responsabilă, o declarație de asumare, pentru ca nu e simplu ca președinte să-ți asumi o asemenea sarcină”

A declarat Niculae Bădălău, pentru MEDIAFAX.

Premierul a declarat, joi, că dorește să susțină un alt candidat, dar că dacă PSD nu va avea o altă soluție și va fi nevoită să între în cursă va face acest lucru, dacă va fi mandatată de forurile de conducere ale PSD.

“Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansa PSD. Noi am pornit de la un scor de 20% , președintele partidului este arestat și nu este ușor. Am încredere în activul partidului și în cetățeni că vor merge pe durmul care oferă o mai mare deschidere. Am vorbit în partid și am introdus pe toți cei care și-au exprimat opținea de a candida. În sondaje am introdus și un alt candidat, nu dau nume. Nu am luat încă în calcul acest lucru. Am considerat că vom merge cu un candidat iar eu ca președinte îl voi susține. Nu vreau să creadă că sunt un om laș dacă partidiul îmi  va cere acest lucru, voi candida”

A declarat Dăncilă, joi, la DC News.