Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuţiilor cu colegii săi din Camera Deputaţilor, toţi deputaţii loiali ALDE semnează moţiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului.

„Deja am semnat pentru moţiunea de cenzură. Din dialogul meu, nu pot să vă vorbesc decât de grupul parlamentar de la Cameră, pe care îl cunosc. Din colegii care au rămas loiali, şi nu lui Călin Tăriceanu, că nu suntem vasali sau samuraiul unui shogun, noi suntem colegi cu Călin Popescu Tăriceanu. Din colegii care au rămas loiali ALDE în Camera Deputaţilor nu ştiu să existe vreun caz care nu semnează moţiunea de cenzură”,

a declarat, joi, la Digi24, deputatul ALDE Varujan Vosganian.

PNL vrea să strângă cel puţin 233 de semnături pentru a se asigura că moţiunea va fi adoptată de Parlament şi îşi doreşte să depună moţiunea de cenzură săptămâna viitoare, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Între timp, negocierile continuă cu celelalte partide, precum ALDE şi Pro România, au precizat sursele citate. Moţiunea de cenzură este susţinută deja de USR şi PMP.

Fostul premier Victor Ponta îşi anunţă intenţia de a intra la guvernare alături de PSD şi ALDE după ce pică Guvernul prin moţiune de cenzură, dezvăluind faptul că intenţionează ca aceste negocieri să le poarte cu cele două formaţiuni politice pentru formarea unui guvern în baza noii majorităţi şi care să fie condus de un prim-ministru neimplicat politic.