Vicepremierul PNL Raluca Turcan refuză invitația Vioricăi Dăncilă de a avea o confruntare cu Klaus Iohannis, explicând că „președintele Klaus Iohannis a fost în toată țara alături de români” și nu are de ce să se prezinte la o conferință „exact pe scena unde PSD a orchestrat cele mai grave abuzuri: în Parlament”.

„Klaus Iohannis a fost în toată țara alături de români, în timp ce Viorica Dăncilă face conferințe exact pe scena unde PSD a orchestrat cele mai grave abuzuri: în Parlament.

După ce și-a bătut joc de această instituție și a subordonat-o unui comportament de tip infracțional, PSD și Viorica Dăncilă vor dezbateri <<democratice>> în incinta legislativului. De ce candidata PSD nu iese în stradă, de ce nu merge printre oameni? Pentru că nu are curaj. Îi este frică să dea ochii cu oamenii! Românii nu au uitat cum, pe 10 august, la ordinul PSD, au fost gazați și bătuți mii de oameni în Piața Victoriei, nu au cum să ignore modificările la legile justiției prin care PSD a golit pușcăriile de infractori și a pus în pericol siguranța românilor. Nu au cum să ierte ordonanțele prin care au crescut costurile facturilor și cum Dăncilă a îndatorat țara pentru a mulțumi clientela de partid.

Aceasta este adevărata dezbatere: față-n față cu românii! Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, săptămâna aceasta, cu mii de cetățeni la Baia Mare, Bistrița, Ploiești, Galați. Astăzi va fi alături de cei din Bacău.

Peste tot în țară, oamenii vor să-i vorbească Președintelui, să facă poze, să îl încurajeze, să-i pună întrebări și să dezbată lucruri importante pentru țară. Este tot mai clar că românii îi vor acorda Președintelui Klaus Iohannis un vot covârșitor duminică, așa cum s-a întâmplat și în turul I. Românii sunt conștienți de faptul că Președintele Klaus Iohannis va face tot ce îi stă în putere pentru a construi România Normală!

Românii nu pot fi mințiți și nici cumpărați cu 100 de lei. Românii vor o țară europeană, o țară în care legea să fie egală pentru toți, nu una în care legile să servească doar interesului de partid, așa cum a făcut PSD în ultimii ani.

Tocmai de aceea, în turul 2, alegerea românilor va fi Klaus Iohannis”,

a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, a transmis, vineri, împreună cu echipa sa de campanie, o ultimă invitație pentru o dezbatere cu Klaus Iohannis la ora 20:00, în Parlament, prin intermediul unei scrisori deschise.