Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii în Guvernul Cioloş, Valeriu Nicolae, și-a anunțat marți, într-un mesaj postat pe Facebook, demisia din Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate(PLUS). Motivele invocate de Valeriu Nicolae au fost de ordin personal,  fiind de părere că politica a început să-l afecteze pe plan personal, astfel că a decis să se implice din afara unei formațiuni politice.

“Nu a mers. Am încercat, am pus și suflet dar am înfrânt. Îmi pare tare rău că nu a funcționat. Am simțit că risc să pierd niște prieteni tare dragi și că devin din ce în ce mai încrâncenat. Nu am mai râs cam de multișor și nu prea îmi place de mine așa. Presiunea așteptărilor multora, unii dintre ei oameni pe care îi respect a fost nu rar, înfricoșătoare. Nu se schimbă nimic, doar că nu mai fac parte dintr-un partid.” și-a început Valeriu Nicolae mesajul prin care și-a anunțat demisia din PLUS.

Valeriu Nicolae suține, în aceiași postare, că „gafa aia cu securiștii” a lui Dacian Cioloș îi aparține de fapt lui, el fiind acela care a șters din textul inițial al postării o referire la Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu.

„Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, în mod sigur televiziunile lui Ghiță și Voiculescu ar putea „demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”. A ieșit catastrofa aia pentru că Dacian a spus că nu are rost să fim la fel de lipsiți de bun simț. A fost o super presiune să ieșim cu o declarație, am șters rapid partea cu varanul și cu Ghiță, și nu am mai văzut inepția care mi-a ieșit. Imediat după ce a explodat internetul l-am sunat și i-am spus că ies public, îmi asum prostia și îmi dau demisia din partid. Mi-a spus că responsabilitatea stă la el și că greșeala lui este la fel de mare căci nu a mai verificat o dată. Nu sunt singurul cu care a făcut la fel. Nu știu pe nimeni care să aibă mai mult bun simț.

Valeriu Nicolae a mai declarat că nu s-a sfătuit cu Dacian Cioloș în momentul în care s-a hotărât să demisioneze din PLUS, fiind de părere că Dacian Cioloș ar fi reușit să-l facă să renunțe la demisie.

Foto:Facebook