Valentin Bretfelean, fost şef al SRI Mureş, a fost numit, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban publicată în Monitorul Oficial, în funcţia de consilier al Cancelariei premierului. Valentin Bretfelean are 54 de ani şi pentru o perioadă de 18 ani a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, deţinând funcţia de şef al SRI Maramureş şi al SRI Mureş.

„În temeiul art. 22 alin. (5), art. 29 şi al art. 31 lit. c) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Valentin-Constantin Bretfelean se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului”,

conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2019.

Potrivit Radio România Mureş, citat de Mediafax, în perioada în care a fost şef al Poliţiei Locale, după plecarea din SRI, Valentin Bretfelean a afirmat că nu este de acord cu inscripţionarea străzilor cu plăcuţe bilingve în public, la Forumul românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, în anul 2015. În condițiile în care legea prevede ca administraţiile locale din oraşele cu minorităţi etnice care depăşesc 20% din populaţie să inscripţioneze bilingv străzile, reprezentanţii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureş i-au cerut imediat demisia lui Valentin Bretfelean.

Foto: zi-de-zi.ro