Potrivit unui comunicat de presă emis luni de Uniunea Salvați România(USR), o decizie cu privire la candidatul susținut de formațiune la alegerile prezidențiale din toamna acestui an va fi luată în cadrul Congresului din 13 iulie. Potrivit sursei citate, în termenul regulamentar, alături de președintele partidului, Dan Barna, în competiția internă pentru desemnarea candidatului la prezidențiale s-au mai înscris senatorul Mihai Goțiu și alți doi membri USR – Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă și membru USR Ilfov, Dragoș Dinulescu este medic dentist și membru în Biroul Județean USR Prahova.

“Campania internă pentru alegerea candidatului USR la alegerile prezidențiale se va desfășura în perioada 1-12 iulie și va include prezentări și dezbateri, iar votul va avea loc la congresul USR care va reuni pe 13 iulie, la București, 500 de delegați din toată țara. Competiția internă face parte din procedurile statutar necesare ale USR, în paralel desfășurându-se și discuțiile în cadrul Alianței USR PLUS pentru a identifica cea mai bună variantă de prezentare a Alianței în următoarele alegeri.” se arată în comunicatul de presă al USR.

Legat de viitorul Alianței USR-PLUS, candidatul USR la prezidențiale, Dan Barna, a precizat că cel mai probabil va exista un tandem, iar Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic la prezidenţiale, dar a arătat că, mai întâi, Congresul USR va valida candidatul din partea formaţiunii, ca parte a unui mecanism intern.

“Am avut şi la acest sfârşit de săptămână o rundă de discuţii cu colegii de la PLUS, lucrurile merg bine. Probabil în două – trei săptămâni vom avea şi o formă finală a acordului. Alianţa USR – PLUS merge mai departe, cu siguranţă vom avea cel mai probabil un tandem, urmează să luăm decizia finala în zilele următoare. La Congres, conform Statutului USR, va fi decis candidatul USR la prezidenţiale, vom vedea apoi în funcţie de cum agreăm în alianţă şi ce vom face mai departe. (…) În cursa internă, sigur, m-am înscris şi eu la fel ca mai mulţi alţi colegi. Statutul USR prevede că doar Congresul poate să aleagă candidatul partidului pentru prezidenţiale şi atunci, indiferent cum evoluează lucrurile în alianţă, trebuie să avem un Congres în care partidul să aibă un candidat ales de către congres. Şi atunci, pe 13 iulie avem acest Congres pentru statut şi foarte probabil vom supune la vot şi candidatul USR pentru prezidenţiale”, a explicat Barna la Parlament.

Totodată, liderul USR a dat asigurări cu privire la viitorul Alianței cu PLUS. Potrivit acestuia, Alianţa va continua printr-un protocol care va fi adoptat de cele două partide. “Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic pentru prezidenţiale. Nu e niciun dubiu aici” a mai declarat Dan Barna.

Foto:Mediafax