Deputatul USR, Stelian Ion, motivează acestă sesizare prin faptul că procurorul Gheorghe Stan nu a răspuns sau a răspuns greșit la întrebările puse de Comisie precum și că pregătirea profesională nu îl califică din punctul de vedere al USR.

„Domnul Stan nu răspuns sau a răspuns greșit la întrebări. CV-ul lui nu ne face să concluzionăm că are pregătire profesională pentru funcția de judecător al CCR. De asemenea nu îndeplinește condiția de independență a unui judecător la CCR. Faptul că a cerut dosarul Tel Drum de nenumărate ori, faptul că a dispus măsuri procesuale în cazul lui Kovesi, faptul că ulterior a retras un apel într-un dosar foarte important care a vizat fapte de corupție și care se referea la domnul Hrebenciuc, un dosar cu implicații mari, e vorba de pădurile României ne demonstrează faptul că nu e independent din punct de vedere politic”

De asemenea, USR anunță că va sesiza CCR și în legătură cu numirea lui Cristian Deliorga, unul dintre motive fiind audierea acestuia ce a avut loc doar în comisia juridică și nu și în plenul Senatului, conform cu cerințele legale.