Deputatul USR Stelian Ion a declarat, marți, că discuțiile purtate cu PMP și UDMR în privința urgentării depunerii unei moțiuni de cenzură au fost favorabile, însă grupul minorităților nu are încă un punct de vedere. El și-a exprimat dezamăgirea pentru absența de la discuții a PNL și ALDE.

„Bună ziua, după cum știți ieri USR a lansat o invitație către toate partidele parlamentare, în afara PSD pentru a ne întâlni astăzi și a discuta despre moțiunea de cenzură cu precăderea asupra momentului depunerii moțiunii de cenzură și a strategiei de urmat în perioada următoare. Au răspuns invitației noastre astăzi colegii din PMP, colegii din UDMR și cei de la minoritățile naționale. A fost o discuție bună, spunem noi, în principiu toți am spus același lucru care am fost prezenți, cu precizarea că minoritățile nu au punct de vedere unitar pe această chestiune, dar ceilalți am spus că trebuie depusă moțiunea cât de repede e posibil pentru a spori șansele ei. Fiecare zi care trece, trece în favoarea Guvernului Dăncilă, am văzut chiar ieri că 5 deputați de la ALDE au trecut de partea cealaltă așa încât este clar că trebuie să ne grăbim”,

a declarat Stelian Ion, conform Mediafax.

El și-a exprimat dezamăgirea privind absența de la discuții a ALDE și a Pro România. În ce privește lipsa PNL de la discuții, Stelian Ion speră ca acest lucru să nu însemne o schimbare de strategie sau tactică.

„Noi am invitat pe absolut toți colegii, toți liderii de grup, știau toți colegii, inclusiv colegii din PNL, mi-aș fi dorit foarte mult să fie și colegii din PNL alături de noi astăzi, vom vedea, sper că nu este o schimbare de strategie sau de tactică, vom vedea în perioada următoare, eu am încredere că vom găsi varianta comună pentru a depune cât mai repede moțiunea de cenzură și că nu își dorește nimeni să tergiverseze în nici un fel acest moment. E și o chestiune de strategie, v-am spus, noi considerăm că trebuie depusă foarte repete. Nu ne-au explicat motivul absenței, probabil vor fi motive obiective, sper să fie motive obiective”,

a afirmat Stelian Ion.

Reamintim faptul ca liderul liberal Ludovic Orban a declarat că PNL va purta negocieri şi săptămâna viitoare pentru moţiune. În contextul declarațiilor președintelui Pro România care a opinat că nu se poate pronunța până nu vede textul moțiunii, Ludovic Orban susține că textul moțiunii a fost transmis atât către Pro România, cât și către ALDE.

În contextul discuțiilor cu privire la moțiunea de cenzură, liderul Pro România Victor Ponta îşi anunţa, marţi, intenţia de a intra la guvernare alături de PSD şi ALDE după ce pică guvernul prin moţiune de cenzură, dezvăluind faptul că intenţionează ca aceste negocieri să le poarte cu cele două formaţiuni politice pentru formarea unui guvern în baza noii majorităţi şi care să fie condus de un prim-ministru neimplicat politic.

Foto: libertatea